Giethoorn is een waterstreekdorp in de kop van de provincie Overijssel, in de gemeente Steenwijkerland en ligt tussen Steenwijk en Meppel. Giethoorn was tot 1973 een zelfstandige gemeente. Het ging toen samen met Wanneperveen, Blokzijl en Vollenhove deel uitmaken van de gemeente Brederwiede. Wikipedia

Giethoorn heeft beslist een reputatie als het gaat om culinair genieten. Er zijn verschillende bijzonder goede restaurants en uiteraard zijn die vaak prachtig gelegen aan het water. 

Giethoorn

Venetië van het noorden

Inwoners website, ter info voor bezoekers:

www.giethoornvillage.com

Giethoorn is ontstaan als nederzetting van veenontginners. Door de vervening in de omgeving ontstonden plassen en meren en bouwde men huizen op de eilandjes ertussenin. Dat betekende dat ze alleen bereikbaar waren over bruggetjes óf met een typisch Gieters bootje, een zogenaamde ‘punter’,

Er is gelukkig weinig veranderd in Giethoorn.  Tijdens een 1 of 2 uur durende rondvaart komt u langs de prachtige 18de en 19de boerderijen en vaart u onder de bruggetjes door.

Ontdek de omgeving
Giethoorn bevindt zich midden in een prachtig nationaal park, de Weerribben-Wieden, dat is ontstaan in het verveningstijdperk. Het gebied wordt getypeerd door duizenden hectares aan plassen, rietlanden, moerasbossen en weilanden. Vanwege zijn waterrijke karakter valt het nationaal park het beste varend te verkennen. Laat je verbazen door het prachtige natuurschoon.

Bereikbaarheid

Giethoorn, in de provincie Overijssel, is makkelijk bereikbaar per auto, vanuit alle plekken, waar dan ook.

U kunt parkeren rondom de dorpskern en verder te voet, met de fiets of met een kano alles bezichtigen.

Giethoorn, gelegen in Nationaal Park Weerribben-Wieden, is een idyllisch dorpje  waar talloze rietgedekte boerderijen zijn gebouwd op kleine veeneilandjes die met ruim 170 houten bruggetjes zijn verbonden.

Vooral voor fotografie is Giethoorn en de directe omgeving een fijne ervaring.

Meer info over Giethoorn:

www.giethoorn.com

(Officiële Toeristische Website)

Overnachten in en om Giethoorn.

Hiervoor zijn diverse mogelijkheden.

Deze kunt u vinden www.visitweerribbenwieden.com

Giethoorn is , één van de mooiste en het meest sprookjesachtige dorp in Nederland. In het dorp kunnen de inwoners alleen maar rondvaren, wandelen of fietsen om zich te verplaatsen. 

Dit geld dus ook voor de vele toeristen die het dorp jaarlijks bezoeken.

Beschrijving Wandelroute

De wandelroute gaat dwars door het schilderachtige centrum van Giethoorn. Langs de dorpsgracht liggen de rietgedekte boerderijen met rijk gedecoreerde tuinen. Als u van hortesia’s houdt kijkt u vast uw ogen uit!

Aan het water liggen gezellige terrassen en restaurants. 

Wij hebben genoten van een prachtig dorp en omgeving. Beste bezoektijd is echter in het voor en najaar.