Fiets & E-Chopper tochten

Fietstocht 1

We hadden een paar fantastische fietsen bij de camping gehuurd.

Meegenomen fietstassen op de fiets vast maken en daarna op pad. de camping afrijden en dan tweemaal links de natuur in. Al gauw komen we mooie plekjes tegen.

28 juni

2021

Na een tijdje fietsen last van

gevoelige billen

De zon liet het af en toe afweten.

In de omgerving is veel vingerhoedskruid

Een kleurijk schouwspel

Het Canadameer, ook hier liet de zon het afweten.

Libellen eten graag andere insecten, met hun kaken kauwen ze de gevangen insect fijn. De kaken van de libellensoort zijn te zwak om door de menselijke huid heen te komen. De grootste libellensoorten, zoals de keizellibel, kunnen wel bijten. Ondanks dat hun kaken sterk genoeg zijn, zullen ze nooit uit verdediging bijten. Ze zullen alleen bijten als je de libel in de hand vangt en je vinger tegen de kaken aanduwt. Je zal dan een happende beweging voelen, dit is een reflex van de libel. Dit happen kan een klein sneetje veroorzaken in de huid.

Fietstocht 2

Op 3 juli 2021, maakten we onze 2e fietstocht

hekwerk

<<<

Schotse Hooglanders tussen de bomen.


Fietsroute bordjes door de omgeving

>>>

<<<. Diep in de bossen van het Drents-Friese Wold, op het landgoed Berkenheuvel, ligt het Onderduikershol Diever.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de winter van 1943-1944, vatte een groep verzetstrijders uit Diever het plan op om bij een onopvallende zandheuvel in het dennenbos van Berkenheuvel een schuilplaats te bouwen. 

Ze bouwden van de dennenstammen een hol en herstelde de zandheuvel in de oude vorm. Na een paar maanden was de schuilplaats gereed en verdwenen de verzetsmannen onder de grond. Fokke Hessels (verzetsman), was een lezer van Indianenverhalen. Het onderduikerscomplex krreeg de naam 'de Wigwam'. Soms zaten in het hol wel twintig illegalen verscholen.

Zie ook: www.drentheindeoorlog.nl

Het was echt genieten; op de fiets; van de prachtige natuur in deze mooie omgeving

De Hoekenbrinkwandeling

is een route die loopt door het zuidelijke deel van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. De wandeling van ongeveer 4,2 kilometer gaat langs de mooiste plekken die het gebied te bieden heeft. De wandeling is ook bij nat weer goed te belopen.

E-Choppertocht.          Op 06 juli 2021 huurden we een paar 

e-choppers om rustig door de natuur te rijden.

Nadat we in tijdens de fiets tochten een paar e-scooters hadden gezien, besloten we ook een paar te huren. We reden naar Hoogersmilde en huurden voor 4u twee stuks.

Onderweg bleek dat deze e-scooters een behoorlijk hoge snelheid (30km) konden halen.

meer info:

www.scooterverhuurhoogersmilde.nl

 <<<mooie houten beelden

een pracht ervaring

Deze 3 tochten die we maakten gaven ons een schitterend zicht op de prachtige omgeving van de drentse landschappen.  We hebben zowel van het fietsen als van de e-choppers genoten en we hopen dat u een leuk idee krijft om dit ook eens te doen.